Ook voor motorrijles bent u bij rijschool Oosterlaar aan het juiste adres, motorrijles wordt bij rijschool Oosterlaar verzorgt door een KNMV-motorrijinstructeur. Wij hebben verschillende motoren, ook VERLAAGDE motoren, voor u ter beschikking dit omdat niet alle personen dezelfde lengte hebben, het is prettig dat u onder alle omstandigheden normaal met de voeten aan de grond kunt komen! Rijschool Oosterlaar is in het bezit van de kleinste/laagste lesmotor in de omgeving. ALLE CATEGORIEËN MOTOR,  A1, A2 en A.

Wij geven rijles op motoren van het merk Yamaha type XJ6. Deze motoren zijn voorzien van ABS-remsysteem, dat is wel zo veilig! U wordt geleerd de motor te beheersen zonder gebruik te hoeven maken van het ABS-systeem, zodat u ook een motorfiets kan besturen zonder ABS. De Yamaha is ook zeer geschikt voor de bijzondere verrichtingen (AVB). De lesmotoren zijn voorzien van HANDVATVERWARMING!!

Wij volgen u per motor, handelingen voordoen met een auto wordt wel lastig, bijvoorbeeld plaats op de weg, bochtentechniek, enz.

Motorkleding is gratis te gebruiken van de rijschool, zorg wel zelf voor stevig schoeisel die ook de enkels bedekken. Wanneer u praktijklessen gaat volgen moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs categorie B (auto) of een geldig theoriecertificaat categorie A (motor).

Het praktijkgedeelte bestaat uit 2 onderdelen

deel 1: Voertuigbeheersing (AVB)
Examen deel 1(AVB)  kun je doen zonder in het bezit te zijn van een theoriecertificaat (mits je in het bezit bent van een autorijbewijs). AVB bestaat uit 12/14 bijzondere verrichtingen. Van deze 12/14  krijg je er 7 op je examen, waarvan er 5 voldoende moeten zijn.

Rijschool Oosterlaar maakt gebruik van het examenterrein van het CBR om de AVB-onderdelen te oefenen. U heeft rijles op precies dezelfde plek als waar het CBR uw AVB-examen af neemt!! Wel zo prettig.

deel 2: Verkeersdeelneming ( AVD)
Aan dit examen (AVD) mag je deelnemen wanneer je voor deel 1 (AVB) bent geslaagd en in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat categorie A

Tarieven per 1 januari 2024,

  • Motor Rijles per uur € 65.-
  • 2 personen samen p.p. per uur € 60.-
  • Examen AVB (incl. adm. kosten) € 170.-
  • Examen AVD (incl. adm. kosten) € 290.-
  • Eigen Verklaring deze dient, voor aanvraag AVD examen, door de kandidaat zelf te worden ingevuld en betaald  www.cbr.nl

Per uur is de instructeur 60 minuten beschikbaar voor u!

Motorkleding is gratis te leen!

motorrijles wordt gegeven vanaf de locatie in Zwolle.

 

prijswijzigingen onder voorbehoud!